Så vi tager den Økologiske Gourmet Espresso Etiopisk Mocca og siden vi ikke har en kaffekværn derhjemme, må vi bruge føtex’. Men sådan en må vi, for rengøringen af dem i butikkerne er vist tvivlsom. Ihvertfald bliver jeg lidt chokoret over hvor sur kaffen dufter da den bliver malet, og jeg venter mig derfor ikke meget af den.
Heldigvis er duften mere moderat syrlig da vi når hjem, og jeg går igang med brygge mig weekendens første latté – med omsorg, for jeg kan bruge en god kop.
Så jeg hælder forsigtig (nogenlunde) den rette mængden vand op, tager 4 tsk kaffe og ligger jævnt og en lille anelse fast i espresso kanden, og sætter den på komfuret.
Mens kanden varmes op, gør jeg mælken klar, og inden længe er der en dejlig chokoladeblød duft af kaffe i køkkenet. Hvilket ejg virkelig ser som en plus – det er trodsalt chokolade, så jeg begynder nu at glæde mig endnu mere til at smage koppen.
Mælken bliver temperet til de rette grader til da espressoen er brygget færdig, og den har en fin mørk glød. Mælken skummes og jeg hælder stille den mørkglødede espresso i mælken.
Jeg tager en slurk og smagen er: blød skarp delikat = lige som den skal være.
Jeg giver Peter Larsen Økologiske Gourmet Espresso Etiopisk Mocca 4,5 Louise kaffebønne :)
No comments:
Post a Comment